tiistai 11. syyskuuta 2007

Raaka kiivi

Kerronpa teille tarinan keskivertoisesta motuekalaisesta nuorukaisesta.

Olly Average on 16-vuotias nuori mies. Ollyn vanhemmat ovat molemman syntyneet Uudessa-Seelannissa, sukujuuret ovat Englannissa ja Saksassa. Olly ja Ollyn sisko Sophie opiskelevat Motueka High Schoolissa eli lyhyesti Mot Highssa, Olly toiseksi viimeista vuottaan. Koulun jalkeen Olly haluaa opiskella yliopistossa joko Christchurchissa tai jos vain mahdollista Australiassa, vaikkei olekaan koskaan kaynyt Uuden-Seelannin ulkopuolella. Kolmena paivana viikossa han on toissa kaupungin toiseksi suurimmassa supermarketissa (supermarketteja on Motuekassa kaksi). Suurimmalla osalla Ollyn kavereista on koulun lisaksi myos tyopaikka. Tyonsaanti on Uudessa-Seelannissa alyttoman helppoa, lahes joka kaupalla on 'Positions available'-kyltti ikkunassa. Talvisin Olly pelaa jalkapalloa ja kesaisin kuuluu koulun uimajoukkueeseen. Joka toinen viikonloppu on peli tai kisat. Ollylla ei viela ole ajokorttia, mutta Ollyn isa opettaa hanta ajamaan aina kun tyokiireiltaan ehtii. Launtai-iltaisin Ollylla on tapana rellestaa kavereidensa kotilbileissa. Viina virtaa ja Olly polttaa satunnaisen marisatkan, onhan se sosiaalinen tapa. Kesalomalla Olly aikoo lahtea kavereidensa kanssa viikon vaellukselle etelan Alpeille. Olly ei ole koskaan seurustellut vakavasti, mutta on kaynyt useiden tyttojen kanssa treffeilla ja on onnistunut kaatamaan muutaman sankyynsa. Olly ei koskaan ota elamaa turhan vakavasti vaan elaa aina paivan kerrallaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tässä tarinassa oli joku syvälinen opetus, mutta mä en nyt ehdi siihen paneutua, sillä toi ajo-opetus pisti silmään. Enää 29 päivää, niin isä saa alkaa opettaa tätä tyttöä ajamaan autolla. Varo Hämeenlinna, mä en varmasti osaa ajaa ihan heti...

Anonyymi kirjoitti...

Raaka kiivi; siltä se kuulostaakin. Kiva kun nuoret osaa sielläkin päin maailmaa elää tollein "normaalisti". Niillä on selvästi yleinen sitoutumis ongelma elämään itteensä (: Kyllä mä tykkään tästä suomalaisesta synkistely ja jalat maassa asenteesta. Better be little bit low than "high".