perjantai 21. syyskuuta 2007

Sea Kayak Expedition


Aloittelen kahden viikon lomaa palattuani neljan paivan melontareissulta. Tiedatte varmaan, etten ma ole koskaan ollut mikaan kauhean innokas eraihminen, ei ehka niinkaan innokkuuden kuin mahdollisuuksien puutteesta. Tai mahdollisuuksiahan loytyy, jos niita etsii. Joka tapauksessa, se muuttuu nyt. Kaikki hienoimmat kokemukseni taalla on tapahtuneet retkeilymeiningilla.
Tiistaiaamuna lahdettiin reissuun kolmenkymmenen oppilaan ja parin opettajan voimin, yhteensa parikymmenta kajakkia. Eipa siina paljoa kyselty, etta oletko melonut ennenkin, vaan pikkuruinen opastus, suoraan kajakkiin ja menoksi. Siinapahan oppii matkalla, jos ei ennen osannut. Melojaparikseni olin jo aiemmin napannut nuoren herran nimelta Travis. Tama osoittautui hyvaksi vedoksi, silla Travisilla on oma kajakki, joten taitoa loytyy ja lisaksi han on alyttoman hauskaa seuraa. Mainittuani kerran, etta olisi hauskaa, jos koko elama olisi musikaali, Travis viihdytti mua sepittamalla lauluja koko loppumatkan. Reittimme kulki pitkin rannikkoa, pitkin Abel Tasmanin luonnonpuistoa, jota motuekalaiset kutsuu takapihakseen. Melottiin melko pitkia paivia, joka ilta oli kiva paasta nukkumaan. Sentin paksuinen retki patja on siita kateva, ettei tee aamulla juurikaan mieli loikoilla. (Kohtuumarka teltta edesauttoi myos sita nousemista.) Vaikka kaikki kamat oli kuinka pakattu vesitiiviisiin pakkauksiin ja muovipusseihin, ei kuivia vaatteita juuri missaan vaiheessa paalleen saanut. Se ei onneksi haitannut, silla joka paiva oli aurinkoista ja lamminta. Tyynta suurimmaksi osaksi, paitsi toiseksi viimeisena paivana, jolloin melottiin kaikista pisin patka. Kohtalainen aallokko ja suoraan vastatuuleen. Sai meloa ihan hulluna, ettei alkanut valua taaksepain ja paastakseen eteenpain viela hullummin. Matkan kulinaristisista elamyksista sen verran, etta nalkaa ei tarvinut nahda enka varmasti paasyt vahingossa laihtumaan.
Maisemat oli tietenkin aivan uskomattomat, voiko muuta olettaa. Turkoosia vetta, sademetsaa ja valkoisia hiekkarantoja. Seudun elainkunta teki tuttavuutta, hylkeet oli leikkisalla paalla ja uiskenteli ihan vieressa. Nyt reissun jalkeen hartiat on jumissa ja kadet rakoilla, jalleen yksi elamani hienoimpia kokemuksia takana. Nyt ymmarran, miksi niin moni uusiseelantilainen ei ole koskaan kaynyt ulkomailla. Miksi pitaisi, kun oma maa on nain uskomattoman kaunis. En osaa oikein kokemustani muuten kuvailla, kun sanomalla, etta kuka voi olla uskomatta Jumalaan nahtyaan tallaista.

Tama ei jaa tahan. Erajormautuminen alkakoon.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, minä voin! Mutta kuulostaa joka tapauksessa pirun hienolta paikalta, pitäis päästä itekin joskus kääntymään siellä. Vasta eilen muistin lukea tän sun blogin läpi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan jos silloinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa joku ottais noin tosissaan mun haaveen elämän musikaalina olosta kuin sulle kävi. Kyllä kuulostaa upealta, täällä valmistaudutaan koeviikkoon, ei mihinkään retkeilyyn ole aikaa. Tai no tänään käytiin retkellä Eduskuntatalossa, mutta sitä ei nyt lasketa...

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa upealta!
Meidän pitää oikeasti mennä ensi kesänä sinne Evolle!! Me ei tarvita Jukkaa tai ketään muutakaan koska susta tulee siellä semmonen eräjorma ettei mitään rajaa :D
Vasta tuulesta tuli mieleen meidän urhoollinen melonta reissumme soinin saareen D-nuorten kanssa! Eipä sieltäkään ruoka loppunut ja takasin päin oli vasta tuulta ja ajauduttiin karille! :D Kyllä Suomen luontokin on upea kun sitäkin reissua muistelee!
Siu<3

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan, aivan mahtavia kuvia siis ihania! Pakko päästä joskus käymään U-S:ssä, kannatta ilmeisesti varata siellä lomailuun viikkoja, jotta pääsee kokemaan tota luontoa. "Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt, näät..." Pus och kram. -Anna

Anonyymi kirjoitti...

Vvau! Kuulostaa tosi upeelta. Itsekin olin keskiviikkona melomassa ja hartiat oli sen jälkeen kyllä aikas jumissa. Kuten laura jo totesi, täällä valmistaudutaan koeviikkoon, joka alkaa siis perjantaina..

Anonyymi kirjoitti...

Perhanan perhana, kyllä käy kateeks. Oltiin kans tossa viikonloppuna melonta retkellä Liesjärvellä Torronsuon laitamilla. Meillä oli mahtavat inkkarit, ne täyteen kamaa ja ihmisiä..Ei menny ihan niinkun oli suunniteltu, johtuen mun ja Samin loistavista unohduksista (kuka idiootti unohtaa telttakepit?!) Maisemat oli kyllä kauniita suomalaisen silmissä (ihanan vihreitä sammalia ja jäkäliä), tähti taivas oli aivan mahtava, samoin niitä edeltävä auringonlasku... Kyllä oon onnellinen kun selvisin hengissä siitä touhusta.. nim. "Miten tätä teräs härpäkettä käytetään?" vastaan nim." SE ON TRANGIA SENKIN IDIOOTTI!" <-lievästi menee jo riehumisen puolelle, parempi lopettaa. Pistän sulle sähköpostia myöhemmin..

Anonyymi kirjoitti...

Ja Carolle korjaus, mun koeviikko alkaa jo torstai aamuna espanjankokeella. Tengo que hablar español. No me gusta escuela! Os amo!<3

Anonyymi kirjoitti...

Ja Lauralle tiedoksi, että mun koeviikko alko perjantaina filosofialla. Niin ja moi vaan Kaaren sullekin:D