sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Ei katkennut koysi


Laiskuuttani kai en ole jaksanut tanne mitaan kirjoitella. Takana loistava syysloma. Kierrettiin reilun 40 vaihtarin kanssa bussilla pohjoissaarta. Hieno reissu, hienoja maisemia ja paikkoja seka loistavaa seuraa. Reissussa oli mukana 5 (!) muuta suomalaista vaihtaria ja siitakos se riemu repesi. Kylla oli jarjettoman terapeuttista paasta jonkun kanssa puhumaan ruisleivasta ja saunasta ja kunnollisista juustohoylista. Suomea ei keskenamme puhuttu, muuten kun sinne tanne muutamia sanoja ripotellen. Taisi silti tarttua jostain mukaan entista vahvempi suomen aksentti, host dad Rick kyseli matkan jalkeen, etta puhuitkos koko matkan suomea kun englantis on noin paljon taantunut. =D

Talla reissulla paasin vihdoinkin toteuttamaan sen paljon uhatun benji-hypyn (tota "suomenkielista" sanaa en kylla tajua, kun se on englanniksi bungy). Hyppy ei ollut mistaan rumasta nosturista kuten Suomessa yleensa, vaan kirkkaan turkoosin joen ylapuolella. Vaikka olinkin melko hermona, ei se hyppy ollut niin paha kun luulin. Suunittelin kiljuvani koko alasmenomatkan, mutta happi loppui puolimatkassa. Veri pakeni paahan ja adrenaliini virtasi. Hypyn jalkeen oli todella energinen olo, tuntui, etta olisin pystynyt mihin vaan. Tekisin sen uudestaan milloin tahansa. Aiti suuttui, kun luvatta tallaisia menin loikkimaan. Bungyn riskit on kylla oikeasti ihan olemattomat, en laske sita miksikaan extremehurvasteluksi. Sellainen ongelmahan tassa on, etta nyt kun hypitty seka laskuvarjon etta kumikoyden kera, pitaa keksia jokin uusi tempaus... Ideoita?

Meikalikan Uuden-Seelannin elamaa on enaa alle kaksi kuukautta jaljella. Olen asunut taalla liki kymmenen kuukautta. Tuntuu ikuisuudelta. En halua ajatella kotiinpaluuta. En voi kuvitellakaan, etta kahden kuukauden paasta kavelen taas kesaisella Reskalla. Toisaalta alkaa kaiken maailman saannot ja rajoitukset rassata niin paljon, etta oikeastaan odotan jo sita kotoista vapautta. Tunnen olevani vahan liian vanha tahan isantaperhesysteemiin. Tunnetusti kun jonkun toisten lasten peraan katsoo viela tarkemmin kun omien... Kuinka arvostankaan sita, etta kotona omat vanhemmat luottaa muhun taysin. (Vaikka ehka sekin on muuttunut muutaman luvattoman hullutuksen seurauksena.)

Viimeinen jaksoni Motueka Highssa rullaa parhaillaan. Ainoa asia, mika koulussa suuresti innostaa on Outdoor Education. Taman jakson aiheet on caving (en kertakaikkiaan osaa suomentaa sita, "luolailu" tuskin on suomea) ja survival tramping eli selviytymisvaeltaminen. Cavingissa opetellaan ankemaan entista pienemmista kivenkoloista (onneksi en ole klaustrofobinen) ja kiipeamaan ja laskeutumaan koysien varassa. On koulussa myos onneksi draama, joka jaksaa kiinnostaa. Kesakuun loppuun on valmistumassa iso musikaalinaytelma, johon ottaa osaa varmaan puoli koulua. Itse nayttelen ylisuojelevaa lihavaa italialaista aitia, venalaista bilehiletta ja humaltunutta saksalaista. Kuukauden paasta on koulun koko vuoden odotetuin tapahtuma, ball eli tanssiaiset. Teemana tana vuonna Moulin Rouge. Common roomissa ei oikein muusta enaa puhutakaan, kun etta kuka menee kenenkin kanssa, kella on mikakin mekko ja kuka meikkaa kenet. Itsellani on onneksi jo pari, puku ja kampaaja, eli homma on suurimmaksi osaksi hanskassa.

Pinnistelkaa nyt siella viela ne vikat kouluviikot. Nauttikaa kevaasta, taalla sen kun kylmenee ja pimenee.

7 kommenttia:

Kartsa kirjoitti...

Onko kukaan muu muuten tulossa isostelemaan riparille 16?

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Kuulostaa aivan mahtavalta, jälleen kerran. Mua ihan kyllä huimaa millanen hurjapää susta on tullut :D Itse en tiedä uskaltaisinko lopunkaiken Benji-hyppyä hypätä! Ja vitsi toi caving kuulostaa jännittävältä ja entäs vietä ne tanssiaiset! Kyllä sulla riittää siellä vaikka mitä :D

Kirjoitin sulle muuten simopitkän selitys sähkärin, toivottavasti kelpaa :D <3

Anonyymi kirjoitti...

vautsi vau! ihan huisia! taas tuli hetki, että vitsit kun oon kade sulle. benji-hyppy on aina kuulunut haaveisiini, ja tanssiaiset: vau. en voi muuta kuin kuvitella, kuinka upeita elämyksiä ja kokemuksia sieltä saat. pidä lippu korkealla. :)

Johnny F. kirjoitti...

Kartsalla kävi tuuri, pääsit Oskun kaa samalle leirille...
Että menit sitten hyppäämään narun päässä. Mitähän sulle viel keksis jotain extremee, rupee vaihtoehdot loppuun.. NO, toivon mukaan siitä luolailusta saat jotain uutta ja ekstriimiä. Mulla oli tänään aamunavaus vuoro, kyllä jänskätti. Onneks Mikko oli siinä vieressä tukena, sen piti kuuluttaa abi-risteilystä mun jälkeen. Ihan hyvin meni, vaikka sekosin sanoissani pariin otteeseen. Pidä kivat tanssiaiset ja nauti niistä viimesistä hetkistäs siellä täysillä :D

T: Johnny-boy

P.S. Näin sun vanhemmat tänään meijän koululla, ne oli jotain puhumassa Peikin ja jonkun opettajan kaa. emt. no, kuitenkin ne oli täällä :D

Anonyymi kirjoitti...

Tämäb postauksen tarkoitus oli varmaan saada mun halkeamaan kateudesta, sillä on meinaan tosi lähellä, etten ryövää porukoiden pankkitilejä ja ota äkkilähtöä sinne suuriin seikkailuihin ;D Voi elämä, sulla menee siellä kyllä lujaa.

Mulla jaksoa jäljellä enää muutama päivä ja neljä koetta, kun Itävallassa kuluu toi vika varsinainen kouluviikkokin. Paukut on kyllä aika loppu, näiden viimeisten kurssien loppuunvieminen tuntuu raastavan tuskaiselta ja arki tappavan tylsältä varsinkin viime viikonlopun jälkeen. Kun kiertelee Tampereen yöelämää pari ihanaa julkkistakin sisältävässä porukassa, on pulpetissa kyjöttäminen aika tappotylsää.

Mutta mitäpä mä täällä valitan, edessä pitäis olla mahtava kesä ussan yo-kirjoituksiin pänttäämisestä huolimatta. Joskus sataa tai on sumuista, mutta aurinko paistaa aina jossain; ainakin pilven takana!

Johnny F. kirjoitti...

Sain sun kortin ^^ Olit ajatellut mua suurella syrämellä, kortti oli mitä mielenkiintosin, ihan kuvaa myöten. Kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

hehheh "luolailu" huvittaa.
enskerralla voisit hypata sateenvarjon kanssa, mutta ala alota liian korkeelta!
-Vuoristo-