keskiviikko 3. lokakuuta 2007

Do you speak Kiwi?


Uusi-Seelanti on taynna erilaisia aksentteja ja murteita, ihmisia kun on tullut joka puolelta maailmaa. Lopputulos on aika hauska.
Kiwienglanti on ollut paljon helppotajuisempaa, kuin mita oletin. Ja mika parasta, uusiseelantilaiset ymmartaa erilaisia aksentteja yleisesti tosi hyvin, eli vaikka ma en olisi aina ymmartanyt, mista on kyse, niin tulen ainakin ymmaretyksi. (Tosin joitain puupaita loytyy, joille saa suuripiirtein kirjottaa, mita yrittaa sanoa.)
I got siven new tixt missages. Tyypillista on, etta e lausutaan kuin i. Eli esimerkiksi sana better lausutaan bitter. Ja yeah lahestulkoon jii. Usein ang-aanteen tuottamisen katsotaan sanan lopussa olevan liian vaivalloista, sing lausutaan sink, everything everythink. Rentoa elamantyylia kuvaa tapa vastata kiitokseen "no worries." Oma lempisanontani on "my bad", joka tarkoittaa suurinpiirtein, etta mun moka.

Pikkuhiljaa se munkin enklanti kohenee. Ei sita itse oikein huomaa, mutta jonkinlainen merkki kai on, etta unet on alkaneet muuttua englanninkielisiksi. Suomen aksentista en varmaan koskaan paase eroon, mutta haittaako tuo. Vaikkei se varmasti ole kauneimmasta paasta, pahempiakin loytyy.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mun unet ei varmaan ainakaan toivottavasti muutu yhtään millekään vieraalle kielelle, ku ei niistä meinaa suomenkielisinäkään mitään selvää saada...

Aah, toi äng-äänteen muuttaminen k:ksi on niin sulosta. Tulee elävästi Taize mieleen<3

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa komppaan kyllä Lauraa...Taizéssa kuuli vastaavaa englannin kielen loistoa jatkuvasti! Opit kieltä, mutta mikä kieli se sitten lopulta onkaan? Terkkuja välillä multakin!

Anonyymi kirjoitti...

Väyys, en osannukaan sanoa mitä piti sanoa. No, ei se varmaan haittaa. Koeviikko lähenee loppuaan <3<3 Huomenna enää matikka, sit se on ohi taas.. Hienot ne hanskat, mitkä olit tehny Annille! Kyllä se oli niistä ylypiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hihhii (: Toi E:n lausuminen I:nä on ihan hassua. En voi kuvitella miltä se kuulostaa.
Katotaan tänään Ilarilla Jade soturit -leffa. Lupasin itselleni kuitenkin herätä aamulla kahdeksaksi Jukan koneelle päivystämään. Odotan jo innolla!! <3

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kaaren!
Sain tänään kuulla että sulla on tällaset sivut ja olen niitä tässä selaillut. Mukava nähdä kuvista ja kuulla että sulla menee siellä jossakin kaukana hyvin ja oot onnellinen. Oon just täällä Syökkärissä vetämässä isosleiriä ja meno on entisenlainen. Paljon naurua ja hymyileviä kasvoja. Siunausta sulle syleittäin. Olet ajatuksissa ja rukouksissa.
T: Make

Ps. Kuulisitpa kun mä lausun ingländiä. Sulla ei varmaan oo siis mitään hätää sen suhteen!